RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Staročeské bramborové lokšeZobrazit galerii

Staročeské bramborové lokše

Bramborové placky (lokše) maštěné sádlem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Brambory 1,2 kg
Mouka hladká 300 g
Sádlo 100 g
Sůl 1 lžička


Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme vychladnout a oloupeme.

Na jemném struhátku nastrouháme brambory, osolíme a přidáme mouku. Vymícháme tužší těstíčko, které si rozdělíme na cca 12 kuliček. Kuličky pomoučníme a na desce stolu rozválíme na co nejtenčí placky.

Pečeme na suché rozpálené pánvi po obou stranách. Po upečení potřeme rozpuštěným sádlem a můžeme ihned konzumovat.


Podáváme na hezký, předehřátý talíř a servírujeme jako přílohu.


- Placky můžeme plnit dle chuti sladkou nebo slanou náplní.
- Do brambor můžeme přidat najemno nasekané bylinky, placky jsou poté voňavější a aromatičtější.
- Placky si můžeme i naskládat na plech a upéct v rozpálené troubě.
- Jsou skvělé i jako příloha k masitým pokrmům

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >