RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polévka kozí brada s kvalitní klobásouZobrazit galerii

Polévka kozí brada s kvalitní klobásou

Jednoduchá, rychlá polévka z brambor a hlávkového zelí

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Bílé hlávkové zelí 320 g
Voda 1 l
Kvalitní brambory 220 g
Klobása 200 g
Vepřové sádlo 80 g
Smetana 31% 200 ml
Nové koření 8 kuliček
Bobkový list 4 ks
Ocet 40 ml
Hladká mouka 2 lžíce
Máslo 40 g
Cukr krupice 1 lžíce / dle chuti
Sůl, pepř dle chuti

Zelí zbavíme škaredých listů, v půlce rozkrojíme, zbavíme tvrdého košťálu a nakrájíme na co nejdelší centimetrové proužky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky 1 x 1 centimetr. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nové koření, bobkový list, na kolečka nakrájenou klobásu a opečeme. Zalijeme vodou, dáme nakrájené zelí, brambory, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 12 minut.

Smetanu nalijeme do hrníčku, přidáme mouku a důkladně rozmícháme. Necháme půl hodiny stát. Připravenou zátřepkou polévku zahustíme, dochutíme cukrem, octem a dle potřeby solí. Na mírném ohni prováříme 10 minut. Stáhneme z ohně a zjemníme máslem.
 
Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře. Můžeme dozdobit klobásou a bobkovým listem.

 - Smetanu s moukou poctivě rozmíchejte, aby v zátřepce nebyly hrudky. Po zahuštění by byla polévka hrudkovitá.
 - Smetanu můžete nahradit kvalitní zakysanou smetanou. Pokud použijete zakysanou smetanu, dejte méně octu.
 - Klobásu můžete nahradit kvalitním uzeným masem.
 - Klobásku nebo uzené maso vždy opečte. Polévka je chutnější.
 - Čerstvé hlávkové zelí nenahrazujte za zelí kysané.
 - Pšeničnou mouku můžete nahradit za mouku bezlepkovou.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
KANT LT2065 KANT
LT2065
CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >