Zobrazit galerii
Polentové palačinky
Plněné polentové palačinky
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut
Špenát čerstvý |
100 g (mražený 300 g) |
Mléko |
200 ml |
Žampiony |
150 g |
Instantní polenta |
100 g |
Sůl, pepř |
dle chuti |
Artyčok |
4 ks |
Vejce |
2 ks |
Tymián |
snítka |
Citrón |
1 ks |
Máslo |
100 g |
Olivový olej |
50 ml |
Do mísy nasypeme polentu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme tymián, mléko a vypracujeme palačinkové těsto. Necháme asi 10 minut odležet.
Z připraveného těsta pečeme na pánvi na másle palačinky.(cca 8 ks)
Očištěné artyčoky dáme do vroucí vody s citrónem, lehce povaříme a vycedíme. Vychlazené nakrájíme na tenké plátky.
Na pánvi orestujeme šalotku, přidáme nakrájené žampióny, artyčoky a lístky vypraného špenátu. Osolíme, opepříme a můžeme, lehce zakápnout bílím vínem. Takto připravenou směsí plníme připravené palačinky
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
- Před každým nalitím palačinkové hmoty na pánev je dobré směs promíchat, protože polenta sedá na dno.
- Místo čerstvého špenátu můžeme použít špenát rozmražený, ale dobře ho vymačkejte, aby obsahoval co nejméně vody.
- Čerstvé artyčoky můžete nahradit konzervovanými, bez nálevu.
Vytisknout recept