RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Nadívané nedělní kuřátkoZobrazit galerii

Nadívané nedělní kuřátko

Nadívané nedělní kuřátko s pečenou zeleninou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 90 min


brambory 4 ks
červená cibule 2 ks
mrkev 4 ks
menší cuketa 1 ks
menší brokolice 1 ks
květák ½
cherry rajčata 8 ks
česnek 1 palice
olivový olej 4 lžíce
sůl a pepř  
rohliky 2 ks
polotučného mléka 4 lžíce
vejce 2 ks
máslo 60 g ks
muškátový květ  
čerstvá petržel 2 snítky
kuře 1 ks

 

Oloupeme brambory, cibuli a mrkev a nakrájíme je spolu s cuketou na stejné velké kousky. Brokolici a květák rozebereme na růžičky. Zeleninu dáme do mísy, přidáme k ní ještě rajčata, zalijeme olivovým olejem, přisypeme sůl a pepř dle chuti a promícháme. Do pekáče vložíme pečicí papír a zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřeme.

Na nádivku použijeme starší rohlíky nakrájené na kostičky, dáme je do misky a zakapeme 4 lžícemi mléka. Rozklepeme 2 vejce a z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky odložíme stranou. V míse utřeme 30 g másla se lžičkou soli, špetkou muškátového květu a žloutky, přidáme navlhčené rohlíky, nasekané lístky petržele a důkladně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Předehřejeme si troubu předehřejeme na 180 °C.

Kuře očistíme, osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Nohy kuřete zavážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme párátkem. Kuře potřeme 30 g rozpuštěného zbylého másla, položíme do pekáče se zeleninou a pečeme v troubě z jedné strany dozlatova. Potom jej obrátíme a za občasného potírání výpekem a podlévání upečeme i z druhé strany.

 ---------- 

Kuře podáváme s upečenou zeleninou a zdobené čerstvými bylinkami.

 ---------- 

Na tento recept můžeme taky využít kousky kořenové zeleniny, které zbývají z klasického vaření, třeba zbytek celeru, mrkve nebo petržele.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >