RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečená treskaZobrazit galerii

Pečená treska

Pečená treska s koprovým pestem a brambůrkami Grenaille

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Treska filet   800 g
Brambory Grenaille  800 g
Olivový olej   50 ml
Tymián    10 g
   
Koprové peso:  
Kopr čerstvý   50 g
Hladkolistá petržel  50 g
Citron    1 ks
Parmezán   50 g
Ořechy (piniové)  20 g 
Olivový olej   50 ml
Sůl, pepř   dle chuti


Tresku omyjeme a osušíme utěrkou. Osolíme, opepříme a opékáme na rozpálené pánvi z obou stran. Po prvním otočení tresku potřeme koprovým pestem a dopečeme.

Brambůrky Grenaille uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Brambůrky překrájíme na půlku, posypeme tymiánem a opékáme na pánvi na olivovém oleji.

Natrhaný kopr a petrželku zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme namletý parmezán, piniové oříšky a pár kapek citrónové šťávy. Takto připravené ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Jestliže jsme si pesta připravili více, nevadí. Přendáme pesto do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice, vydrží dlouho a dá se použít i na těstoviny nebo do salátů

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >