RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Okurková polévkaZobrazit galerii

Okurková polévka

Polská okurková polévka

Obtížnost: nízká | Porce: 5 | Čas: 45 min


menší cibule 2 ks
slunečnicový olej 5 lžic
větší mrkev 1 ks
větší petržel 1 ks
menší celer ¼ ks
bobkový list 3 ks
nové koření 3 kuličky
mořská sůl  
brambory 450 g
kvašené nebo kyselé okurky 250 g
loupaná pohanka 3 lžíce
rýžová nebo sojová smetana 200 ml
čerstvě mletý černý pepř  
čerstvý kopr malý svazek

 

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, a ještě chvíli restujeme. Poté směs zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme bobkový list, nové koření a sůl. Přivedeme k varu a vaříme pozvolna asi 15 minut.

Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na silnější kolečka, vložíme do malého hrnce, zalijeme nad povrch vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Následně do polévky přidáme nahrubo nastrouhané kvašené okurky – pár okurek můžeme nakrájet na kolečka – přidáme pohanku a vaříme dalších 10 minut. Zhruba po této době přidáme brambory i s vodou z vaření, promícháme, a ještě chvilku povaříme. Nakonec do polévky vmícháme smetanu, dle chuti opepříme a posypeme nasekaným koprem.

 ---------- 

Polévku podáváme se smetanou posypanou nasekaným koprem.

 ---------- 

Pokud chceme mít polévku ostřejší, můžeme nakonec přidat nálev z okurek.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >