RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Mousse au chocolatZobrazit galerii

Mousse au chocolat

Mousse au chocolat s chilli a mandlovým krokantem s kardamomem

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 40 minut


čerstvě připraveného silného espressa 40 ml
Kávový likér 2 lžíce
Chilli 1-4 - 1/2 lžičky
čerstvě mletý kardamon 1/2 lžičky
jemná hořká čokoláda ( 70% - 85 % kakaa) 150 g
vejce (velikosti M ) 3 ks
vanmilkový cukr 4 lžíce
sůl  
čerstvě připravená šlehačka  podle obliby
   
Na mandlový krokant:  
mandlové lupínky 100 g
cukr 150 g
čerstvé mletý kardamon 1 lžička

 

Na čokoládovou pěnu smícháme v dvouplášťovém rendlíku espresso s likerem, chilli a kardamomem. Nalámeme čokoládu a přidáme ke kávové směsi. Obsah rendlíku opatrně rozpustíme a pak necháme vychladnout do vlažna. Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do světlé pěny, pak smícháme s čokoládovou hmotou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do čokoládové hmoty. Pěnu naplníme do menších nádobek, zakryjeme fólií a dáme na 2 ndash; 3 hodiny do ledničky ztuhnout. Vyložíme plech papírem na pečení a připravíme si další kus papíru a váleček. Mandlové lupínky opražíme na pánvi při opatrném míchání dozlatova, potom je vyndáme a necháme vychladnout. V pánvi rozpustíme při střední teplotě cukr. Měl by dosáhnout pouze jemně karamelové barvy. Přidáme pražené mandle a rychle promícháme, aby se úplně obalily cukrem. Posypeme kardamomem, znovu promícháme a nasypeme na plech. Ihned přiložíme druhý papír a válečkem vyválíme co nejtenčí placku. Musíme pracovat rychle, nebot' karamel velice rychle tuhne. Odstraníme vrchní papír na pečení a ostrým nožem ve hmotě naznačíme proužky, ale nepřekrojíme. Po úplném vychladnutí karamel v těchto místech rozlomíme. Každou nádobku s hotovou čokoládovou pěnou podle obliby ozdobíme kopečkem šlehačky a 1 tyčinkou mandlového krokantu s kardamomem a podáváme.

 ---------- 


Čokoládovou pěnu podáváme ozdobenou kopečkem šlehačky a tyčinkou mandlového krokantu.

 ---------- 

Někdy se čokoláda při rozpouštění srazí. Pokud ji chcete "uvést do původního stavu", stačí do ní zamíchat pár lžic velmi horké vody. Čokoláda bude zase nádherně hladká.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >