RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Medové jehněčíZobrazit galerii

Medové jehněčí

Medové jehněčí s kořenovou zeleninou

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 75 minut


jehněčí kotlety nebo steaky z kýty ( každý asi 200 g)4 ks
celé brambory a kořenová zelenina1,5 kg
Na potření masa:
kmín1 lžička
sojová omáčka2 lžíce
med1 lžíce
Na opečenou zeleninu:
česnek2 stroužky
kmín1 lžička
sůl
pepř
olivový olej

 

Smícháme kmín, sójovou omáčku a med. Očištěné maso touto směsí potřeme a necháme chvíli odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 °C a mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na klínky. Takto připravenou ji rozložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, zakapeme olejem a promícháme, aby vše bylo stejnoměrně obaleno. Vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.

V průběhu pečení si rozehřejeme na pánvi trochu oleje a po jednom z obou stran zprudka opečeme naložené jehněčí steaky. Poté nasekáme nebo rozdrtíme česnek, který v pekáči smícháme s opečenou zeleninou vyndanou z trouby. Osmažené steaky následně rozložíme na tuto směs, maso lehce osolíme, přikryjeme vše alobalem a vložíme ještě asi na 20 minut do trouby.

 ---------- 

Opečené jehněčí podáváme ihned s horkou zeleninou.

 ---------- 

Místo jehněčích kotlet můžeme použít jehněčí steaky z kýty. Pokud máme nové brambory, nemusí se loupat, jen dobře očistit.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >