RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Loupaná hovězí plec Zobrazit galerii

Loupaná hovězí plec

Loupaná hovězí plec v hrubozrnné hořčici

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 150 minut


Loupaná plec   800 g
Mrkev, celer   600 g
Cibule    150 g
Olej    50 ml
Smetana   50 ml
Tymián    2 snítky
Hrubozrnná hořčice  50 g
Dijonská hořčice  50 g
Divoké koření   30 g 
Máslo    100 g
Červené víno   200 ml
Sůl, pepř  


Maso očistíme, osolíme, opepříme a potřeme oběma druhy hořčicí. Poté maso necháme do druhého dne odležet v ledničce.

V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka z obou stran opečeme. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme kořenovou zeleninu a cibuli a společně orestujeme. Přidáme koření, tymián, zalijeme vínem a vodou nebo vývarem a necháme zavařit.

Maso vložíme do základu, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 160°C do změknutí. Maso vyjmeme, základ vycedíme a zredukujeme.

Zjemníme smetanou a poté přidáme máslo, kterým šťávu ještě lehce zahustíme.

Při podávání je vhodný doplněk orestovaná anglická slanina, s houbami a kyselými cibulkami.

- Při marinování můžete ještě maso lehce zastříknout balsamicovým octem.
- Lžíci Dijonské hořčice můžete zarestovat i k zelenině do základu

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >