RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kuřecí supréme Zobrazit galerii

Kuřecí supréme

Kuřecí supréme plněné ricottou s fenyklovým salátem s citrusy

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Kuřecí prsa  800 g
Ricotta   200 g
Pažitka   10 g
Olej   50 ml
Sůl, pepř dle chuti
   
Salát:   
Fenykl   600 g
Pomeranče  3 ks
Ořechy vlašské  50 g
Olivový olej  20 ml
Sůl  dle chuti


Sýr ricottu promícháme s nasekanou pažitkou nebo čerstvými bylinkami, osolíme, opepříme a přendáme do cukrářského pytlíku.

Do kuřecích prsou uděláme z boku nožem kapsu a cukrářským pytlíkem do prsou nastříkáme připravenou a ochucenou ricottu. Prsa osolíme, opepříme a opékáme na pánvi kůží dolů do zlatova. Prsa poté ještě vložíme do rozpálené trouby a cca 15 minut dopékáme.

Fenykl nakrájíme na jemné nudličky, přidáme nasekané ořechy, vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů. Z posledního pomeranče okrájíme kůru a ostrým nožem vyřežeme měsíčky bez bílé slupky a nakrájíme na kousky, které přidáme do fenyklového salátu. Přidáme olivový olej a podle potřeby osolíme a případně přidáme cukr

Hotové kuřecí prso servírujeme překrojené a položené na fenyklovém salátu

- Zelené konce fenyklu nevyhazujeme, ale nasekáme na jemno a vmícháme do salátu.
- Kuřecí prsa můžeme uzavřít párátkem nebo grilovací jehlou aby nám sýr nevytékal ven

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >