RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Vývar z bažantaZobrazit galerii

Vývar z bažanta

Vývar z bažanta s masem a nudlemi

Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 120 minut


Bažant   750 g
Mrkev   100 g
Celer   100 g
Petržel   100 g
Cibule   50 g
Žampióny  100 g
Nudle domácí  100 g
Nové koření  10 g
Celý pepř  5 g
Jalovec   5 kuliček
Tymián   2 snítky
Sůl dle chuti


Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozsekáme na čtyři kusy, osolíme a opečeme zprudka v troubě na 220°C cca 20 minut.

V hrnci orestujeme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a na polovinu překrojenou, omytou cibuli i se slupkou. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme opečeného bažanta, koření a osolíme. Vývar stáhneme na minimum, aby jenom lehce probublával, a vaříme, dokud není maso z bažanta měkké. Jestliže se nám během vaření tvoří na povrchu pěna, opatrně ji stáhneme naběračkou a vylijeme.

Když je maso uvařené, vše přecedíme přes jemný cedník. Maso obereme od kosti a nakrájíme na kostky. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky a vložíme společně s masem zpět do vývaru. Žampióny omyjeme a nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji.

Nudle uvaříme v osolené vodě do měkka, vycedíme, propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.

Při servírování polévky vložíme nudle společně s žampióny do talíře a zalijeme horkým vývarem s masem a zeleninou. Posypeme nasekanou petrželkou.

- Jestliže chceme vývar skladovat delší dobu nebo ho případně zamrazit, nevkládejte do něho nakrájené maso a zeleninu, ale vložte je nakrájené do talíře společně s nudlemi a houbami.
- Vývar nevaříme, ale pouze pozvolna táhneme, aby nám zůstal hezky čirý a nezakalený.
- Koření je dobré vložit do vývaru až po odstranění pěny, která se nám usadí na povrchu, abychom spolu s pěnou nevyhazovali i kuličky koření.
- Slupka z cibule nám vývar krásně obarví.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

EDGE LT2058 EDGE
LT2058
BAMBOO LT2061 BAMBOO
LT2061
LEILA LT5002 LEILA
LT5002

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >