RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Vietnamské závitkyZobrazit galerii

Vietnamské závitky

Vietnamské závitky s arašídovým miso dipem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 50 min


rýžové nudle 100 g
rýžový papír 12 plátků
uzené tofu 180 g
salát dle sezóny 12 listů
avokádo 1 kus
thajská bazalka (nebo běžná) 1 svazek
čerstvý koriandr nebo petrželka 1 svazek
okurka 1 kus
mrkev 2 kusy
limetková šťáva 2 lžíce
rostlinný olej na smažení 4 lžíce
himalájská nebo mořská sůl špetka
DIP  
arašídové máslo 80 g (3 lžíce)
sojová omáčka 1 lžíce
miso shiro (světlé) 2 lžíce
česnek ½–1 stroužek
kokosový sirup (nebo rýžový) 1 lžíce
sezamový olej 1 lžíce
chilli papričky (dle chuti) 1–2 kusy

 

Oloupeme okurku, střed zbavíme semínek a následně ji nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme mrkev a také nakrájíme na tenké nudličky. Obojí promícháme, osolíme a pokapeme trochou šťávy z limetky.

Aby byl správně uleželý, připravíme si dip k podávání, a to tak, že v misce smícháme arašídové máslo, sójovou omáčku, miso shiro, oloupaný a rozmačkaný česnek, sezamový olej a sirup. Ingredience promícháme a do směsi budeme po lžících přidávat vody, aby omáčka povolila a získala tu správnou konzistenci, jež se podobá hustšímu jogurtu. Jakmile jí dosáhneme, dochutíme chilli papričkami.

Dle návodu na obalu si připravíme nudle, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Mezitím, co se nudle vaří, nakrájíme tofu na tyčinky a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej na smažení, do něhož pokládáme tyčinky, jemně je osolíme a smažíme dozlatova a křupava. Poté je dáme stranou na papírový ubrousek.

Oloupeme avokádo, zbavíme jej pecky, nakrájíme na stejnoměrné plátky a zakápneme šťávou z limetky. Obereme lístky bylinek a stonky nakrájíme na menší dílky.

S rýžovým papírem pracujeme dle návodu na obalu, přičemž k namáčení výborně poslouží plech nebo forma na pečení. Na připravený list rýžového papíru dáváme postupně všechny připravené náplně – bylinky, avokádo, salát, nudle, tofu, okurku a mrkev – a zavineme podle informací. Při konzumaci závitků namáčíme do dipu.

 

 ---------- 

Hotové závitky servírujeme s arašídovým dipem.

 ---------- 

Náplně do závitků můžeme různě obměňovat, např. přidat ředkev, špenát, červenou řepu, kedlubnu, mango, jarní cibulku, bio vejce atd. podle vlastní chuti.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >