RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Vepřová panenka na houbách a hořčícíZobrazit galerii

Vepřová panenka na houbách a hořčící

Vepřová panenka na houbach a hořčící
 

Obtížnost: nízká | Porce: 2 | Čas: 10 minut


Vepřová panenka 300 g
Směs hub 200 g
Celozrnná hořčice 1 vrchovatá lžíce
Creme fraiche 2 vrchovaté lžíce
Rukola 40 g
Olivový olej 1 lžíce
Mořská sůl a čerstvě mletý pepř  
Panenský olivový olej  na dochucení

Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na silném ohni. Houby nakrájíme na silnější plátky a orestujeme je na troše olivového oleje přibližně 3–4 minuty dozlatova. Poté je odložíme stranou. Vepřové maso nakrájíme na 6 medailonků a lehce naklepeme, aby se zploštilo. Do téže pánve přidáme trochu oleje, maso opečeme asi 2 minuty z každé strany, aby zůstalo šťavnaté a právě propečené. Do pánve přidáme hořčici a crème fraîche, promícháme a krátce povaříme – přibližně 1 minutu. V případě potřeby zředíme trochou vody. Dochutíme solí a pepřem. Maso a omáčku rozdělíme na talíře, posypeme rukolou a orestovanými houbami. Dokončíme kapkou extra panenského olivového oleje.
 
Podáváme ihned, ideálně s rýží, která dobře doplňuje chuť krémové hořčično-houbové omáčky. Vhodné jako rychlý, elegantní oběd.
 
Rychlé opékání na pánvi zajišťuje šťavnatost masa i intenzivní chuť hub. Přidání crème fraîche a hořčice přímo do výpeku vytvoří rychlou, lahodnou omáčku bez nutnosti zahušťování. Rukola dodává svěží kontrast.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >