Zobrazit galerii
Vepřová kotleta
Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou
Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 40 minut
Vepřová kotleta s kostí |
1000 g |
Olej |
50 ml |
Cibule |
1 ks |
Třtinový cukr |
50 g |
Hrubá sůl |
50 g |
Bobkový list |
4 ks |
Skořice celá |
1 kousek |
Celý pepř |
5 g |
Nové koření |
5 g |
Hřebíček |
3 ks |
Sůl, pepř |
|
|
Remuláda: |
Kedlubny |
4 ks |
Majonéza |
3 lžíce |
Bílý jogurt |
1 lžíce |
Zakysaná smetana |
1 lžíce |
Kapary |
50 g |
Hrubozrnná hořčice |
1 lžíce |
Olivový olej |
50 ml |
Sůl, pepř |
Kotlety s kostí opláchneme vodou, osušíme a vyskládáme do marinovací misky.
Ve větší míse smícháme sůl, pepř a ostatní koření, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, olej a zalijeme 500ml teplé vody. Důkladně promícháme, aby se cukr a sůl rozpustily. Takto připravený lák nalijeme na kotlety a necháme 2-4 hodiny marinovat. Ideální je přes noc, občas je v láku obrátíme.
Kotlety vyjmeme z láku a necháme okapat a potřeme olejem. Pečeme na rozpálené pánvi (můžeme i na venkovním grilu) z každé strany 4-7 minut dokud nejsou řádně propečené. Před podáváním je nechte ještě 3 minuty odpočívat v teple přikryté třeba alobalem.
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. V míse smícháme majonézu, bílý jogurt, zakysanou smetanu. Přidáme lžíci hrubozrnné hořčice, nasekané kapary a olivový olej. Osolíme, opepříme dle chuti a smícháme s nakrájenými kedlubnami. Na závěr přimícháme naklíčenou řeřichu
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
- Při marinování můžete ještě do láku přidat panáka kvalitního bourbonu nebo whisky
- Kotletu samozřejmě můžete pouze osolit, opepřit a upéct na pánvi jen tak, pokud vás tlačí čas, ale není to ono
Vytisknout recept