RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Telecí biftekZobrazit galerii

Telecí biftek

Telecí biftek na citronu s fazolemi a kapary

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30


telecí maso 4 plátky (cca 400 g)
vařené bilé fazole (nebo konzervy v slaném nálevu) 480 g (nebo 2 konzervy 400 g)
bio citron 1 ks
kapary ve slaném nálevu  
čerstvé oregano pár snítek
hladká mouka na obaleni  
olivový olej extra virgin  
sůl a pepř  

 

Citrón nakrájíme na velmi tenké plátky.

Plátky masa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a restujeme na pánvi s trochou oleje asi 1 minutu z každé strany. Poté je vyjmeme z pánve a do výpeku vložíme plátky citronu a lehce povaříme asi 1 minutu, aby dostaly správnou příchuť. Do stejné pánve pak přilijeme půl sklenky vody, abychom pánev deglazovali. Poté přidáme i bifteky, posypeme nasekaným oreganem, přidáme fazole a lžíci kaparů bez nálevu a povaříme ještě pár minut, dokud se omáčka lehce nezahustí. Ihned podáváme.

 ---------- 

Podáváme ihned po dokončení přípravy pokrmu. Kapary z receptu můžeme vynechat. V tomto případě lehce dochutíme soli.

 ---------- 

Deglazovat (z francouzského déglacer) znamená rozpustit pomocí tekutiny (vína, vývaru, mléka, vody nebo octa) výpek, který se vytváří v pánvi, pekáči nebo hrnci během smažení nebo pečení. Omáčku můžeme použít k dochucení pokrmu.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >