RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Sýrové polentové knedlíkyZobrazit galerii

Sýrové polentové knedlíky

Sýrové polentové knedlíky

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Smetana 250 ml
Mléko 250 ml
Kukuřice na polentu 150 g
Bílé pečivo 150 g
Vejce 1 ks
Žloutky 4 ks
Olivový olej 2 lžíce
Máslo 80 g
Sůl  
Vyzrálý polotvrdý kravský sýr 100 g
Sezónní houby 200 g 
Uzený špek 100 g
Cibule  
Česnek  
Bílé víno 1 sklenka
Tymián  
Petrželka  
Trocha zeleninového vývaru


Ve větším hrnci uvedeme do varu mléko a smetanu. Přidáme mouku na polentu a za stálého míchání vaříme dokud polenta nebude hustá a vláčná. Necháme ji vychladnout.

Mezitím pečivo nakrájíme na kostičky. Na oleje a másle orestujeme kostičky pečiva. Necháme vychladnout.

Do polenty přidáme 4 žloutky, 1 vejce, kostičky pečiva a špetku soli. Z teto směsi rukama vytvarujeme malé knedlíky do jejíchž středu vždy vložíme kousek sýru. Knedliky vaříme přibližně 10 minut v osolené vodě.

Houby a špek nakrájíme na kostičky. Krátce orestujeme na másle, podlijeme vínem a případně vývarem a nakonec přidáme tymián a petrželku.

Podáváme s knedlíky z polenty.

- Místo hub můžete použít i kapustu nakrájenou spolu se špekem na tenké proužky.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >