RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Středomořský grilovaný salátZobrazit galerii

Středomořský grilovaný salát

Středomořský grilovaný salát
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 15 minut


Cukety 2 ks
Červené papriky 2 ks
Lilek 1 ks
Červená cibule 3 ks
Žampiony portobello 250 g
Olivový olej 5 lžic
Sůl a pepř  
Česnek 1 stroužek
Bílý balzamikový ocet 2 lžice
Pomerančová šťáva 1 lžíce
Med 1 lžička
Tymián 2 stonky

Cukety, papriky a lilek omyjeme a osušíme. Žampiony očistíme, vše nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Cibule oloupeme a rozkrojíme napůl. Zeleninu potřeme 1–2 lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme. Grilujeme na rozehřátém roštu přibližně 7–8 minut, přičemž pravidelně obracíme. Alternativně lze zeleninu upéct v troubě na 180 °C asi 20 minut. Příprava zálivky: Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Smícháme ho s bílým balzamikovým octem, pomerančovou šťávou, medem a zbylým olivovým olejem.
 
Grilovanou zeleninu servírujeme na talíř, posypeme lístky tymiánu a zálivku podáváme zvlášť. Výborné jako příloha nebo lehké samostatné jídlo.
 
Použití grilu zvýrazní přirozenou chuť zeleniny a dodá jemně kouřovou vůni. Díky jednoduché zálivce s citrusovým a medovým akcentem získá salát svěží kontrast.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >