RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polévka s černou kapustouZobrazit galerii

Polévka s černou kapustou

Polévka s černou kapustou
 

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 50 minut



Olivový olej  3 lžíce
Porek
Sůl a čerstvě mletý pepř  
Česnek 4 stroužky
Brambory 2 ks
Brokolice 1
Zeleninový vývar 1,5 litru 
Černá kapusta 120 g
Dýňová semínka 100 g

Pórek nakrájíme na jemná kolečka. Česnek očistíme a nasekáme. Očištěné brambory nakrájíme na kostky. Brokolice očistíme a omyjeme, rozebereme na růžičky, stonek oloupeme a nakrájíme na kostky. Listy černé kapusty omyjeme a vysušíme utěrkou. Pár listů ponechame stranou na chipsy. Zachované listy kapusty zbavíme tuhých řapíků a natrháme na větší kusy. V míse je zakápneme olivovým olejem, osolíme a dobře promícháme. Rozložíme je v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20-25 minut, dokud nezezlátnou a nezůstanou křupavé. V průběhu pečení chipsy otočíme. Alternativně je možné kapustové chipsy osmažit na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Ze zbylé většiny listů černé kapusty, nožem odstraníme tuhé stonky a listy nakrájíme. Dýňová semínka nasucho opražíme v pánvi. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájené pórky, osolíme, opepříme a na mírném plameni opékáme za občasného míchání asi 10 minut, dokud pór nezměkne. Přidáme česnek, kostky brambor a nakrájený stonek brokolice, promícháme a krátce opečeme. Zalijeme zeleninovym vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou. Vsypeme nakrájené listy černé kapusty a vaříme posledních 8 minut, aby změkli, ale zachovali si svěží barvu. Na posledních pár minut vaření přidáme brokolicové růžičky a vaříme do změknutí. Polévku rozmixujeme dohladka. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme kadeřávkovými chipsy a posypeme nasucho opraženými dýňovými semínky. Podáváme ihned.
 
Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme kapustovými nebo kadeřávkovými chipsy a posypeme nasucho opraženými dýňovými semínky. Podáváme ihned.
 
Místo černé kapusty můžeme použít kadeřávek. Zachované listy kadeřávku zbavíme tuhých řapíků a natrháme na větší kusy. V míse je zakápneme olivovým olejem, osolíme a dobře promícháme. Rozložíme je v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20-25 minut, dokud nezezlátnou a nezůstanou křupavé. V průběhu pečení chipsy otočíme. Alternativně je možné kadeřávkové chipsy osmažit na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >