RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Ragú z marinované kančí kýty s restovanou kořenovou zeleninouZobrazit galerii

Ragú z marinované kančí kýty s restovanou kořenovou zeleninou

Dvanáct hodin marinované kančí maso s omáčkou z červeného vína.

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 75 minut


Očištěná kančí kýta 800 g
Suché červené víno  700 ml
Švestková povidla 2  lžíce
Máslo 100 g
Olej řepkový 100 ml
Mrkev očištěná 80 g
Pastinák očištěný 80 g
Celer očištěný 80 g
Jalovec koření 8 kuliček
Cukr krupice 1  lžíce
Sůl, pepř dle chuti
Rajský protlak 2  lžíce


Kančí kýtu nakrájíme na kousky 3x3cm veliké, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme jalovec a zalijeme červeným vínem. Maso necháme marinovat 12 hodin v pokojové teplotě. Občas promícháme. Po 12 hodinách maso vycedíme a marinádu si schováme. Do hrnce dáme polovinu množství másla, olej, rozehřejeme a kančí marinované maso zprudka opečeme.

Po opečení maso vyjmeme a v základu zkaramelizujeme protlak spolu s cukrem a švestkovými povidly. Zalejeme již připravenou marinádou z červeného vína, přidáme maso a na mírném ohni vaříme 70 minut. Maso po uvaření vyjmeme, omáčku dle potřeby zahustíme máslovou jíškou, kterou 15 minut na mírném ohni provařujeme. Poté maso vrátíme zpět do vzniklé omáčky. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky 2 milimetry silné, které následně nakrájíme na tenké nudličky dlouhé 6 centimetrů. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a nakrájené nudličky do křupava orestujeme.

Kančí kýtu podáváme na hezkém, předehřátém talíři. Servírujeme ji s klasickou přílohou nebo s pečivem.

- Maso, které vaříme na mírném se nám uvaří dříve, než maso, které vaříme prudkým varem
- Protlak, švestkové povidla a cukr karamelizujeme, aby nám předala do omáčky intenzivnější, plnější chuť a tmavší barvu
- Maso před marinováním mírně přesolte a mírně přepepřete, jen tak vznikne plnější chuť celého jídla
- Na vaření používejte červené víno, které také pijete

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >