RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pomerančová polévkaZobrazit galerii

Pomerančová polévka

Pomerančová polévka z červené řepy s quinoou

Obtížnost: nízká | Porce: 5 | Čas: 45 minut


červená řepa 500 g
extra panenský olivový olej 50 ml
větší šalotka nebo červená cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
sušený rozmarýn 1 lžička
perníkové koření ½ lžičky
sušený mletý zázvor ½ lžičky
bobkový list 2 ks
mořská sůl 1 menší lžíce
quinoy 1 lžíce
bio pomeranč 1 ks
sojový jogurt na ozdobu  
čerstvé listy petrželky  
rostlinná smetana na zjemnění (není nutné)  

 

Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle a na chvilku odložíme stranou. Šalotku nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nahrubo a obojí vložíme na rozehřátý olej a restujeme do růžová. Ke konci přidáme rozmarýn, zázvor a perníkové koření, a ještě pár vteřin restujeme. Poté zalijeme 1,5 l vody, přidáme připravenou strouhanou řepu, bobkový list a sůl. Přivedeme k varu a přikryté pokličkou zvolna vaříme dalších asi 15 minut. Poté přidáme quinou a vaříme ještě přibližně 12 minut. Nakonec vmícháme šťávu a kůru z pomeranče a necháme 10 minut dojít pod pokličkou. Dochutíme solí, případně zjemníme smetanou.

 ---------- 

Ozdobíme nasekanou petrželkou a lžící jogurtu a podáváme s chlebovými krutony anebo polévku můžeme posypat opraženými semínky.

 ---------- 

Do jogurtu je možné vmíchat najemno nastrouhaný čerstvý křen. Do polévky lze místo voňavého koření přidat 2 lžíce kořenící směsi Za‘atar.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >