Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pohankové Vánoční sušenkyZobrazit galerii

Pohankové Vánoční sušenky

Pohankové Vánoční sušenky

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


pohanková mouka 250 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
agávový sirup 2 lžíce
rozinky nebo datle nasekané na drobno (není nutné) malá hrstka
olivový nebo kokosový olej 4 lžíce
vejce 1 kus
mléko 15 lžic
   
Na polevu (podle volby)  
tmavá čokoláda 100 g
rostlinný olej 1 lžička
strouhaný kokos na ozdobu  

 

Zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C. Mouku smícháme s kypřícím práškem, vmícháme med, olej a vejce, aby vznikla drobenka. Do směsi následně přidáme mléko a zpracujeme na hladké těsto. Kdo má rád, může k těstu přimíchat rozinky.

Na pomoučeném vále těsto vyválíme na placku o výšce asi 5 mm a pomocí vykrajovátek vytvoříme všemožné tvary, záleží jen na fantazii.

Vzniklé sušenky na plech s pečicím papírem a pečeme 12–15 minut.

 ---------- 

Před podáváním necháme sušenky odležet asi 14 dnů.

 ---------- 

Po upečení můžeme vychladlé pečivo namočit do polevy, umíchané z rozpuštěné čokolády a oleje a ozdobit strouhaným kokosem.


Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

BAKE LT3039 BAKE
LT3039
DINE LT9002 DINE
LT9002
DINE LT9017 DINE
LT9017

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >