RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pohanková sekanáZobrazit galerii

Pohanková sekaná

Vegetariánská sekaná z pohanky

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 70 minut


Pohanka 200 g
Cibule  100 g
Mrkev  100 g
Celer  50 g
Vejce  1 ks
Olej  50 ml
Majoránka dle chuti
Česnek  2 stroužky
Sůl, pepř dle chuti
Máslo na vymazání formy  


Pohanku uvaříme podle návodu na obalu výrobce.

Nakrájenou cibuli restujeme na oleji s nastrouhanou mrkví a celerem do zlatova. Promícháme s uvařenou pohankou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, osolíme, opepříme a přidáme majoránku.

Důkladně promíchanou směs vložíme do máslem vymazané formy a pečeme při 180°C cca 40minut. Poté můžeme sekanou vyklopit a dopéct v troubě na barvu do zlatova.

Podáváme na hezkém talíři za tepla i za studena.

- Místo másla můžeme vymazat pekáč sádlem.
- Jestliže nechceme mít sekanou vyloženě vegetariánskou, přidáme do směsi nakrájenou slaninu nebo uzené maso.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >