Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Panna cottaZobrazit galerii

Panna cotta

Veganská vanilkovo-kokosová panna cotta s malinovou omáčkou

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 30 minut


Kokosové mléko 500 ml
Vanilkový cukr 2 ks
Maliny  250 g
Prášek Agar-Agar  5 g
Agávový sirup 4 lžíce
Máta   


Do rendlíku nalijeme kokosové mléko, přidáme 3 lžíce agávového sirupu, Agar - Agar, rozpůlený a vyškrábaný vanilkový lusk (včetně dřeně) a za stálého míchání prohříváme na mírném ohni asi tak 5 minut. Jakmile směs začne vřít, odstavíme z ohně a scedíme ji do formiček nebo skleniček.

Vychladlou směs uložíme nejméně na dvě hodiny do ledničky. Lepší je nechat ji vychladnout přes noc.

Mezitím přes sítko utřeme maliny a smícháme se zbývajícím agávovým sirupem (1 polévková lžíce).

Hotovou panna cottu přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvými malinami s lístky máty.

Před podáváním ještě posypeme kakaem.

- Ke kokosovému mléku můžeme přidat také kokosovou smetanu.
- Na omáčku můžeme použít různé druhy ovoce.
- Do omáčky můžeme pro lepší chuť přidat malé množství rumu nebo pomerančového likéru.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >