RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Okurková polévkaZobrazit galerii

Okurková polévka

Studená letní okurková polévka

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Okurky hadovky 500 g
Zakysaná smetana 100 g
Sůl,pepř dle chuti
Vývar (zeleninový) 650 ml
Kopr čerstvý 1 lžička
Česnek 2 stroužky
Limetka 1 ks
Olivový olej 1 lžička


Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme semínka. Okurku poté nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme česnek, polovičku kopru, zakysanou smetanu, olivový olej, osolíme a opepříme. Vše společně promixujeme. Přidáme zeleninový vývar a ještě jednou promixujeme do hladka.

Polévku nalijeme do vhodné nádoby a nejméně na 2 hodiny uložíme do ledničky.

Podáváme s opečenou bagetkou a zdobíme natrhaným koprem a pár kapkami olivového oleje.

- Místo vývaru můžeme samozřejmě použít vodu, ale není to ono.
- Do polévky můžeme přidat jako vložku třeba plátky uzeného lososa.
- Dochutit můžeme i špetkou cukru.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

LEGER LTB1810 LEGER
LTB1810
LEILA LT5002 LEILA
LT5002
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >