RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


MušleZobrazit galerii

Mušle

Mušle se šalotkou a rajčaty

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Mušle slávky 2000 g
Olej olivový 50 ml
Šalotka  100 g
Česnek   50 g
Rajčata 400 g
Bílé víno 300 ml
Petrželka 20 g
Bazalka  
Sůl, pepř  


Z mušlí odstraníme nečistoty a několikrát je pečlivě propláchneme ve studené vodě. Poté je necháme odkapat na cedníku.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nasekaný česnek a šalotku a společně orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Do vroucí omáčky pak vložíme mušle, nasekanou petrželku a začneme míchat. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme mušle asi pět minut zvolna vařit. Jakmile se skořápky otevřou, jsou mušle hotovy.

Pokud se nám tekutina skoro vyvařila, můžeme ještě přilít bílé víno, vodu nebo vývar.

Mušle servírujeme na hlubokém talíři posypané nasekanou bazalkou.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Mušle, které se během vaření neotevřely, je nutné vyndat!!!
- Jako příloha se výborně hodí opečená bageta, kterou namáčíme do hotové omáčky.
- Místo čerstvých rajčat můžeme použít konzervovaná krájená rajčata.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >