RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Marinovaný steak z krůtích prsou v zakysané smetaně a čerstvých bylináchZobrazit galerii

Marinovaný steak z krůtích prsou v zakysané smetaně a čerstvých bylinách

Jednoduchý krůtí steak marinovaný ve smetaně a bylinkách

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Krůtí prsa 1 kg
Kvalitní zakysaná smetana 400 g
Čerstvý tymián snítka
Čerstvý rozmarýn snítka
Panenský olivový olej 100 ml
Sůl, pepř dle chuti


Krůtí prsa osušte, zbavte přebytečných blan a nakrájejte na medailonky. Zakysanou smetanu dejte do mísy, přidejte sůl, pepř, polovinu množství oleje a zamíchejte. Poté přidejte rozmarýn a tymián, který ale nesekejte a nechte jej vcelku. Opatrně vmíchejte do zakysané smetany a nechte půl hodiny odpočívat.

Po této době do marinády přidejte připravené maso. Nechte v pokojové teplotě 2 hodiny marinovat. Po 2 hodinách maso vytáhněte, zbavte ho marinády. Na rozehřátém oleji grilujte maso na pánvi při teplotě 180°C, z každé strany 3 minuty.


Krůtí maso podáváme na hezký, předehřátý talíř. Servírujeme s klasickou přílohou.

- Krůtí maso můžete nahradit kuřecím, žádné jiné se do této marinády nehodí
- Místo tymiánu a rozmarýnu můžete použít jakékoliv bylinky, které máte rádi
- Zakysanou smetanu můžete nahradit bílým jogurtem řeckého typu

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >