RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Margotková buchtaZobrazit galerii

Margotková buchta

Margotková buchta

Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 60 minut


Cukr krystal   250 g
Polohrubá mouka  400 g
Olej    250 ml
Prášek do pečiva  1 ks
Vanilkový cukr   1 ks
Vejce    2 ks
Margot tyčinka 2 ks
Smetana   250 ml
Rum    50 ml
   
Poleva:  
Máslo    150 g
Cukr moučka   150 g
Rum    40 ml
Kakao    50 g
Kokos  na posypání


Čokolády Margotky nastrouháme na struhadle na jemno. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nastrouhanou Margotku. Přidáme vejce, olej, smetanu a rum a vše důkladně promícháme. Takto hotovou směs nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 30 minut. Hotovou buchtu vyjmeme z trouby a necháme zchladnout.

Na polevu vyšleháme změklé máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Takto připravenou polevou potřeme vychladlou buchtu a na závěr posypeme strouhaným kokosem.

Před podáním dozdobíme dle libosti.

- Takto připravenou buchtu necháme ještě ztuhnout asi hodinu v ledničce.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >