RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Mandlový koláč s třešněmiZobrazit galerii

Mandlový koláč s třešněmi

Mandlový koláč s třešněmi

Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas:


Krupicový cukr 220g
Mletá vanilka 0,5
Vejce 4 ks (m)
Celozrnná hladká mouka 120 g
Celozrnná pšeničná mouka 300 g
Nastrouhaná citronová kůra Z ½ citronu
Mleté mandle 120 g
Několik kapek mandlového extraktu  
Třešňovice 1 ndash; 2 lžíce
Tmavé třešně 450 g

 

Rozevírací dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme a vyložíme papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 180 °C. Třešně rozpůlíme ostrým nožem a vypeckujeme. Máslo s cukrem spolu vyšleháme do pěny a ke směsi postupně po částech vetřeme vejce. Ke konci spolu s vejci přidáme 1 až 2 lžíce mouky. Pak zatřeme citronovou kůru a navrch přidáme prosátou zbylou mouku se špetkou soli a kypřícím práškem a taky vetřeme. Na závěr vetřeme ještě mandle, e×trakt a třešnovici. Je ndash; li třeba, naředíme vzniklé těsto trochou vlažné vody, aby bylo spíš řidší. Přidáme polovinu třešní, směs přesuňte do formy a uhladíme povrch. Zbylé třešně rozdělíme navrch těsta a trochu je do něj vmáčkneme. Poprášíme lžící cukru, vložíme do trouby a pečeme 50 az 55 minut. Pokud povrch příliš rychle zhnědne, volně ho přikryjte alobalem nebo pečícím papírem. Pečeme tak dlouho, až bude střed koláče pevný na dotyk. Necháme 15 minut chladnout ve formě, pak vyklopíme na mřížku k dochladnutí. Podávame poprášené trochou moučkového cukru.

 ---------- 

Kousek koláče podáváme poprášený trochou močkového cukru.

 ---------- 

Při přípravě třeného těsta dbejte na dostatečnou teplotu v prostoru. Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. Díky tomu, při postupném spojování potřebných surovin, nebude docházet k teplotním výkyvům, které by mohly nevhodně ovlivnit přípravu a vlastnosti těsta.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >