RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Luštěninový kotlíkZobrazit galerii

Luštěninový kotlík

Luštěninový kotlík
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Cibule 2 ks
Česnek 4 stroužky
Kořenová zelenina (mrkev,petržel,celer) 400 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Mlétá paprika 1 lžička
Tymián 1 lžička
Majoránka 1 lžička
Loupané rajčata 1 plechovka (400g)
Zeleninový vývar 500 ml
Sterilované luštěniny ( fazole,cizrna,čočka) 2 plechovky
Čerstvý petržel  1 svazek
Oregano 1 snítko
Sůl, Pepř  

  • Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  • Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
  • V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek.
  • Přidáme kořenovou zeleninu a krátce opečeme.
  • Vmícháme papriku, tymián a majoránku.
  • Přidáme rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
  • Vmícháme scezené a propláchnuté luštěniny, osolíme, opepříme a vaříme asi 15–20 minut, dokud zelenina nezměkne a chutě se nepropojí.
  • Podle potřeby přilijeme trochu vody.
 
Podáváme posypané čerstvou petrželí a oreganem. Skvěle chutná s opečeným chlebem.
 
Použití směsi sterilovaných luštěnin (fazole, čočka, cizrna) šetří čas a zároveň dodává pokrmu bohatou chuť a různé textury. Přidáním bylinek až na konci zachováme jejich svěžest a aroma.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >