RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Křupaví grilovaní pstruzi s citronovým fenyklemZobrazit galerii

Křupaví grilovaní pstruzi s citronovým fenyklem

Křupaví grilovaní pstruzi s citronovým fenyklem
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 35 minut


Vykuchaní pstruzi po ~500 g (potoční, duhoví či lososovití) 2 ks
bulva fenyklu  1 ks
Citron 1 ks
Lístky tymiánu 2 lístky
Hladkolistá petrželka, nahrubo nasekané 2 lžičky
Panenský olivový olej 4 lžíce
Sůl  

Fenykl a citron nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Přidáme petrželku, tymián, 3 lžíce olivového oleje a vše lehce promícháme. Pstruhy naplníme směsí a svážeme je kuchyňským provázkem. Zbývající lžící oleje potřeme ryby zvenku, osolíme a dáme na horký gril. Grilujeme pomalu asi 9–10 minut z každé strany, poté obrátíme a grilujeme dozlatova.
 
Podáváme horké, ideálně s lehkým letním salátem nebo opečeným chlebem. Skvěle ladí s bílým vínem.
 
Grilování celých ryb se zeleninovou náplní dodá masu šťavnatost a vůni. Svázání provázkem zajistí, že náplň zůstane uvnitř a chuť se rovnoměrně rozprostře.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >