RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hrachová polévkaZobrazit galerii

Hrachová polévka

Hrachová polévka s uzeným masem

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 60 minut


Sušený hrách   250 g
Mrkev    150 g
Celer    150 g
Petržel    150 g
Cibule    50 g
Máslo    50 g
Uzený bůček   500 g
Brambory   400 g
Česnek    20 g
Čerstvá majoránka  50 g
Sůl, pepř  dle chuti


Hrách propláchneme a necháme namočený nejlépe přes noc ve vodě.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno. Na rozehřátém másle orestujeme zeleninu a cibuli. Zalijeme vodou nebo vývarem z bůčku, který jsme si uvařili vedle a přidáme namočený hrách. Osolíme a opepříme a necháme vařit.

Během vaření přidáme do polévky oloupané a na kostičky nakrájené brambory, prolisovaný nebo na jemno nakrájený česnek a společně uvaříme do měkka.

Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem a čerstvou majoránkou. Uvařený bůček nakrájíme na kostičky a lehce orestujeme na pánvi.

Při podávání posypeme polévku orestovaným masem.

- Bůček můžeme i uvařit společně s hrachem a zeleninou abychom ho nemuseli vařit zvlášť.
- Hrách můžeme nahradit i cizrnou, luštěniny jsou prostě sázka na jistotu.
- Jestliže chceme mít polévku hezky hustou, před dokončením vaření odebereme cedníkem polovinu surovin z polévky a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté odebrané suroviny do polévky vrátíme a vše společně provaříme.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >