RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hovězí žebraZobrazit galerii

Hovězí žebra

Pečená hovězí žebra v pikantní marinádě

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 160 minut


Hovězí žebra    1,6 kg 
Mrkev, celer, petržel   1 kg
Cibule     300 g
Sůl     2 lžíce
Cukr     1 lžíce
Ocet     50 ml
Chilli paprička    1 ks
Divoké koření    30 g
   
Marináda:  
Sweet chilli    150 ml
Limetková šťáva   2 limetky
Sojová omáčka    50 ml


Masitá hovězí žebra pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Z vody, cukru, soli, divokého koření a octa si připravíme sladkokyselý lák, kterým žebra zalijeme, aby byla potopená. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a nakrájenou papričku a přivedeme k varu. Vaříme cca 2 hodiny do měkka.

Smícháme sweet chilli omáčku s limetkovou šťávou, sojovou omáčkou, medem a nastrouhaným zázvorem v pikantní marinádu.

Uvařená žebra vyjmeme, necháme zchladnout a potřeme připravenou marinádou. Žebra pečeme v předehřáté troubě na cca 170°C přibližně 20 minut.

Podáváme na hezkém talíři za tepla i za studena.

- Do marinády můžeme ještě přidat lžíci hrubozrnné hořčice.
- Takto můžeme připravit i žebra vepřová akorát doba vaření se nám zkrátí minimálně na polovinu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >