RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Grilovaná pražma Zobrazit galerii

Grilovaná pražma

Grilovaná pražma s kořením 5 vůní
 

Obtížnost: nízká | Porce: 2 | Čas: 30 minut


Pražmy (dorady), očištěné 2 ks
Mořská sůl 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Čínské koření pěti vůní 1 lžička
Česnek 2 stroužky
Limeta šťáva z 1 ks
Koriandr (čerstvý) na dokončení

Pražmu několikrát nařízneme na každé straně. Česnek nasekáme nadrobno a v misce smícháme s mořskou solí, zázvorem, kořením pěti vůní, limetovou šťávou a sezamovým olejem. Vzniklou marinádou potřeme ryby ze všech stran i uvnitř. Necháme chvíli odležet, ideálně 15–20 minut. Rozehřejeme gril a ryby grilujeme z každé strany asi 6–8 minut, dokud nebudou křupavé a propečené.
 
Ryby podáváme celé, posypané čerstvým koriandrem a doplněné měsíčky limety. Skvěle chutnají s rýží nebo asijským salátem.
 
Nařezání kůže pomáhá marinádě lépe proniknout do masa a zajišťuje rovnoměrné propečení. Kombinace čínského koření pěti vůní a sezamového oleje dodává exotickou hloubku.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >