RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Cizrnová buchtaZobrazit galerii

Cizrnová buchta

Cizrnová buchta s kakaem

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 80 minut


Cizrna sterilovaná   400 g
Pomerančová šťáva   150 ml
Vejce     4 ks
Vanilkový extrakt   1 lžička
Třtinový cukr    200 g
Kakao     70 g
Bezlepkový prášek do pečiva  20 g
Jedlá soda    1 lžička
Tuk na vytření formy


Cizrnu rozmixujeme do hladka, přidáme pomerančovou šťávu, rozšlehaná vejce, cukr, kakao, vanilkový extrakt, sodu a prášek do pečiva.

Veškeré suroviny vymícháme v celistvou hmotu a vlijeme do vymazané formy vysypané ještě kakaem.

Pečeme v předehřáté troubě na 175°C cca 50 minut.

Před podáním dozdobíme dle libosti.

- Cizrnu nemusíme kupovat v konzervě, ale můžeme si jí uvařit doma stejně jako hrách, vyjde vás levněji.
- Cizrna, které se také říká římský hrách, se dá jíst na slano i na sladko a obsahuje spoustu vitamínů, sacharidy a vlákninu. Dále pak fosfor, železo i zinek.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >