RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Bramborový KugelZobrazit galerii

Bramborový Kugel

Bramborový Kugel

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 80 minut


velké brambory6 ks
velká cibule1 ks
vejce4 ks
rostlinný olej na pečení6 lžic
strouhanka z macesů50 g (cca)
sůl1 lžička
čerstvě mletý černý pepř
hladkolistá petržel1 hrst

 

Troubu předehřejeme na 190 °C. Do formy nebo pekáčku nalijeme olej. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a na cedníku pořádně propláchneme pod tekoucí vodou a poté je důkladně vymačkáme. Cibule očistíme a nastrouháme, listy petrželky nasekáme.

V míse promícháme nastrouhané brambory a cibulí, vejce rozšleháme se solí a pepřem. Tyto dvě směsi důkladně promícháme, přidáme nasekanou petržel a zahustíme strouhankou.

Olej ve formě necháme rozehřát v troubě. Jeho polovinu opatrně vmícháme do bramborové směsi, kterou pak přesuneme do formy a zarovnáme. Pečeme 50–60 minut, až bude Kugel zlatohnědý a na povrchu křupavý.

 ---------- 

Kugel se podává horký, ale dá se jíst i studený.

 ---------- 

Místo macesové strouhanky můžeme použít obyčejnou, případně lez rozmixovat macesové plátky v mixéru.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >