RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


BorščZobrazit galerii

Boršč

Ruský boršč

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Hovězí maso 350 g
Vepřové maso 200 g
Slanina 50 g 
Cibule 1 ks
Mrkev 100 g
Petržel 100 g
Celer 50 g
Červená řepa 200 g
Zelí hlávkové   200 g 
Brambory   250 g
Rajčatový protlak  100 g
Olej    50 ml
Mouka hladká   50 g
Smetana   150 ml
Sůl, pepř   dle chuti
Divoké koření   10 g
Zakysaná smetana  
Petrželka  


Na oleji orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme rajčatový protlak a zarestujeme.

Zalijeme hovězím vývarem, který jsme si před tím připravili uvařením hovězího masa na polévku a přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, nakrájené hovězí a vepřové maso, na kostičky nakrájenou a opečenou slaninu, na nudličky nakrájené zelí. Osolíme a opepříme a poté přidáme červenou řepu, kterou jsme si předem uvařili zvlášť ve slupce a oloupali, nakrájenou na kostičky nebo nastrouhanou na hrubším struhadle.

Přidáme divoké koření a vaříme brambory do měkka. Před koncem vaření přihustíme polévku jíškou a zjemníme smetanou.


Podáváme posypané nasekanou petrželkou a navrch přidáme lžičku zakysané smetany.

- Jestliže nechceme v polévce lovit divoké koření, uděláme si z koření odvar a přecedíme ho do polévky dle chuti.
- Místo rajčatového protlaku můžeme dát drcená rajčata.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >