Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Arašídová polévkaZobrazit galerii

Arašídová polévka

Arašídová polévka s chilli, zázvorem a restovaným mangoldem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 35 minut


Arašídové máslo  400 g
Olivový olej   50 ml
Cibule    1 ks
Zázvor    50 g
Chilli papričky   10 g
Smetana   200 ml
Kuřecí vývar   1,5 l
Arašídy    50 g
Mangold   150 g
Mouka    100 g
Citrón    1 ks 
Sůl, pepř   dle chuti


Na olivovém oleji orestujeme cibuli do sklovata, přidáme nakrájený zázvor a arašídové máslo které v základu rozpustíme.
Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a necháme zavařit.

Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme na jemno nakrájenou chilli papričku. Poté přidáme smetanu a společně provaříme. Hotovou polévku rozmixujeme v mixéru nebo tyčovým mixérem přidáme, pár kapek citrónové šťávy a nakonec v hotové polévce ještě necháme rozpustit lžíci arašídového másla.

Při servírování posypeme hotovou polévku opraženými ořechy a na másle orestovaným mangoldem.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Do polévky můžeme přidat i syrové posekané arašídy a poté společně rozmixovat.
- Hotovou polévku můžeme ozdobit i opraženou, na nudličky nakrájenou anglickou slaninou.
- S chilli papričkou opatrně, raději přidávejte postupně.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >