Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


CarveryZobrazit galerii

Carvery

Anglická pečeně z kachny (Carvery)

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 90 minut


Kachní stehna 1 kg
Červená cibule 250 g
Mrkev  250 g
Celer  250 g
Pastinák 150 g
Brambory 250 g
Mořská sůl 50 g
Olivový olej 50 ml
Tymián 2 snítky
Česnek  1 hlavička
Kmín 1 lžička


Kachní stehna (nebo lépe celou kachnu) osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče na rošt do trouby péct.

Mrkev, celer, pastinák a cibuli očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Když jsou stehna upečená asi do poloviny, vložíme do pekáče pod stehna nakrájenou zeleninu, přidáme na čtvrtky nakrájené brambory, rozpůlený česnek a bylinky. Vše vložíme zpátky do trouby a společně dopečeme do měkka. Zelenina krásně zezlátne, obalí se ve výpeku a získá úžasnou chuť.

Kachní stehna podáváme na hezkém, předehřátém talíři s opečenou zeleninu a bramborem. Zeleninu můžeme pro lepší chuť ještě pokapat olivovým olejem a pár kapkami citrónové šťávy.

- Zelenina i maso by se měly dopéct současně.
- Kořenovou zeleninu a brambory můžeme před pečením povařit, bude poté rychleji upečená,
- Tímto způsobem můžeme péct hovězí, vepřové nebo jehněčí, ale kus masa musí být v celku.
- Můžeme servírovat i s mladým zeleným hráškem lehce orestovaným na másle.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >