RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


LatkesZobrazit galerii

Latkes

Židovské bramboráčky latkes ze sladkých brambor

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


sladké brambory 650 g
borůvky 200 g
plnotučný bílý jogurt 100 g
zelená jablka 5 ks
cibule 2 ks
strouhanky 60 g
vejce 2 ks
cukr 80 g (+ lžička navíc)
prášek do pečiva 1 lžička
celá skořice 1 ks
rostlinný olej na smažení  
citron ½
sůl  
pepř  

 

Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na kostičky, vložíme je do hrnce, přidáme skořici, citronovou šťávu a cukr a vše na mírném ohni vaříme 20 minut, aby jablka změkla, ale nerozpadala se. Přidáme umyté borůvky a vaříme dalších 5 minut. Poté stáhneme z plotny a směs necháme asi 15 minut zchladnout.

Sladké brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme. Vše vložíme do mísy, přidáme strouhanku, vejce, prášek do pečiva, 1 lžičku cukru, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a po lžících do něj vkládáme směs a opékáme asi 8 minut z obou stran, dokud se bramboráčky nezabarví dozlatova.

Necháme okapat na papírové utěrce a podáváme teplé společně s omáčkou z jablek, borůvek a s jogurtem.

 ---------- 

Latkes podáváme teplé s jablečno - borůvkovou směsí a s jogurtem.

 ---------- 

Pokud jsou brambory po nastrouhání hodně šťavnaté, vymačkáme je přes bavlněnou utěrku a zbavíme je tak co nejvíce tekutiny.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >