RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Plněná sekanáZobrazit galerii

Plněná sekaná

Plněná sekaná pečeně s vejci

Obtížnost: nízká | Porce: 10 | Čas: 150 minut


Mleté drůbeží maso  500 g
Mleté telecí maso  500 g
Houska  1 ks 
Vejce  3 ks
Olivový olej  1 polevková lžíce 
Mléko  3 polevkové lžíce
Sůl  
Čerstvé drcený bílý pepř
Vývar  2 polevkové lžíce 
Rum nebo bílé víno   2 polevkové lžíce 
Natvrdo uvařené vejce  4 ks
Plátky anglické slaniny nebo plátky pršutu  300 g


Pokrájenou housku dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmělníme.

Přidáme směs mas, olej, vejce, sůl a koření a začneme vypracovávat vláčnou směs, kterou ještě zvlhčíme vývarem a alkoholem. Pracujeme rukama až bude směs homogenní.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na chleba vyložíme plátky slaniny tak, abychom mohli pak sekánu přikrýt.

Do formy naneseme polovinu masové směsi. Na ni položíme do řádky vejce a zakryjeme druhou polovinu směsi, přeložíme plátky slaniny a formu postavíme do pekáčku.Do poloviny výšky formy nalijeme horkou vodu a pečeme ve vodní lázní pří teplotě 180°C asi hodinu a půl.

Podávejte s vařenými novými bramborami a nebo za studena s domácím čerstvým chlebem, kyselými okurkami a vychlazeným pivem.

- Sekánu můžete vytvarovat také jako válec nebo šišku, obalit slaninou, případně převázat a péct rovněž ve vodní lázní ve formě.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >