RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Piemontská zimní pečená polévkaZobrazit galerii

Piemontská zimní pečená polévka

Piemontská zimní pečená polévka

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Vývar 2 l 
Olivový olej 5 lžic 
Malá cibule 1 ks
Máslo 120 g
Konzervovaná loupaná rajčata 120 g
Předem namočené sušené hříbky 1 hrst
Starší pečivo nebo veka 1/2 kg
Sýr Toma nebo bílý plísňový 120 g 
Kapusta 1/2 hlávky
sůl a pepř   


Vývar uvedeme do varu. Nakrájíme cibule na plátky a orestujeme na oleje a kousku másla, jakmile zkřehne, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme dohněda. Přidáme rajčata, houby i s nálevem a vše podusíme. Mezitím nakrájíme chleba a sýr na plátky. Kapustové listy spaříme ve vroucí vodě. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Kastrol vymažeme zbylým máslem dno vyložíme plátky chleba tak, aby bylo co nejvíc pokryté. Pák dáme vrstvu kapustových listů, vrstvu omáčky s masem a houbami, vrstvu sýra a vše zopakujeme až do spotřebováni všech přísad. Končíme omáčkou asi na 3 - 4cm pod okrajem kastrolu. Opatrně zalijeme horkým vývarem až po vrstvu chleba. Nějaký vývar by nám měl zbýt.

Kastrol vložíme do trouby a zapečeme až bude povrch zlatý.

Na talíř dáme kus zapečených přísad  a zalijeme zbylým horkým vývarem. Nakonec posypeme nasekanou petrželí.

- Místo veky můžeme použít uvařené a na plátky nakrájené brambory.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

ALUE LT1171 ALUE
LT1171
BAMBOO LT2060 BAMBOO
LT2060
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >