RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Perníková jablečná buchta Zobrazit galerii

Perníková jablečná buchta

Perníková jablečná buchta s povidlovou omáčkou
 

Obtížnost: nízká | Porce: 10 | Čas: 50 min


Těsto:  
Kokosový cukr 1/2 hrnku
Vejce 4 ks
Polohrubá mouka 2 hrnky
Kypřicího prášku do perníku 1 sáček
Mletá skořice 1/2 lžičky
Kakao holandského typu 1 lžíce
Bio slunečnicový olej 1/2 hrnku
Jablka 4-6 ks
Vlašské ořechy hrst
Sušené švestky hrst
   
Na omáčku:  
Švestková povidla 2 vrchovaté lžíce
Červené suché víno 200 ml
Rum 1 lžíce
Med 1 lžíce
Hřebíček 3 ks
Kousek celé skořice  
Proužek kůry z biocitronu  

Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky o velikosti 1–1,5 cm. Ořechy a švestky nasekáme. Troubu předehřejeme na 175 °C. V míse vyšleháme vejce a cukr, přidáme olej. V jiné míse smícháme mouku, kypřicí prášek, skořici a kakao. Obě směsi smícháme a zapracujeme nasekaná jablka, ořechy a švestky. Husté těsto rozetřeme do formy vyložené papírem na pečení. Pečeme cca 30–40 minut. Jakmile těsto nelepí na špejli, buchtu i s papírem stáhneme z pekáče. Buchta musí zůstat vláčná. Na omáčku v rendlíku rozmícháme povidla se lžící horké vody, vínem, rumem a medem. Přidáme koření, citronovou kůru a krátce povaříme na hustší omáčku. Po vychladnutí buchtu nakrájíme a podáváme přelitou omáčkou.
 
Po vychladnutí buchtu nakrájíme a podáváme přelitou omáčkou.
 
Jakmile těsto nelepí na špejli, buchtu i s papírem stáhneme z pekáče. Buchta musí zůstat vláčná.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >