RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Mřížkový koláčZobrazit galerii

Mřížkový koláč

Mřížkový koláč s povidly

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 90 minut


Hladká mouka   300 g
Máslo    150 g
Vejce    1 ks
Cukr    90 g
Citrón/kůra   1 ks
Vanilkový cukr   2 ks
Švestková povidla  400 g


Máslo necháme změknout a poté smícháme s oběma druhy cukru. Přidáme rozšlehané vejce, mouku a nastrouhanou kůru z omytého citrónu. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme v ledničce asi 30 minut odpočinout.

Z těsta si poté odebereme asi 1/3 a dáme stranou. Zbylé těsto rozválíme na o něco větší průměr než máme formu, ve které budeme koláč péci, abychom ve formě vytvořili okraje a povidla nám při pečení nevytékala.

Do povidel přidáme malé množství vody a pečlivě rozmícháme, aby se nám povidla lépe roztírala na koláčové těsto. Těsto ve formě pokryjeme důkladně povidly. Ze zbylého těsta vyválíme tenký váleček a vytvoříme z něho na povrchu koláče mřížku.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 25 minut, dokud koláč nezezlátne.

Necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.

- Povidla můžeme nahradit jakýmkoliv oblíbeným druhem marmelády.
- Do povidel můžete před nanesením na koláč zamíchat trochu rumu, koláč pak krásně voní.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >