RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Moravský bramborový salátZobrazit galerii

Moravský bramborový salát

Moravský bramborový salát

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 40 minut


Salátové  brambory 1 kg
šalotky nebo 1 velká cibule
2 - 3 
lžíce plnotučné hořčice 1 - 2 
Voda 200 ml 
Ocet  
cukrová moučka nebo cukr
 
Sůl   
Pepř  
sůl a pepř  
slunečnicový olej (BIO)
50 ml
hladkolistá petrželka  

Salátové brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na plátky. K bramborám přidáme 1 až 2 lžíce plnotučné hořčice a opatrně promícháme. V rendlíku přivedeme k varu 200 ml vody. Přidáme sůl, cukrovou moučku, ocet a čerstvě mletý pepř tak, aby vznikl výraznější lák. Vypneme oheň. Najemno nasekáme hladkolistou petrželku. Šalotků nebo cibule nakrájíme na kolečka a zalijeme ještě horkým lákem. Pak ji spolu s lákem a 50 ml kvalitního slunečnicového oleje přidáme do bramborového základu. Znovu opatrně promícháme a pokud je potřeba, ještě dochutíme. Nakonec do něj vmícháme nasekanou petrželku. Salát podáváme teplý nebo vlahý. Je velmi vhodný ke smaženému masu či rybám.

 ---------- 

Salát podáváme teplý nebo vlahý. Je velmi vhodný ke smaženému masu či rybám.

 ---------- 

Mužeme použit hotový lák z okurek sterilovaných, dochutiv je soli a pepřem podle chuti.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >