RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kuřecí CacciatoreZobrazit galerii

Kuřecí Cacciatore

Kuřecí Cacciatore

Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 45min


vykoštěná kuřecí prsíčka3 celé porce
mouka1 šálek
citron1 ks
olivový olej¼ šálku
žampiony250 g
cibule1 ks
česnek2 stroužky
zelená a červená paprika1 + 1 ks
bílé víno1 šálek
plechovka rajského protlaku1 plechovka (400 g)
hladkolisté petrželky1 svazek
bylinková sůl
černý pepř
suchá bazalka½ čajové lžičky
suché oregano½ čajové lžičky
lístky bazalky na ozdobu
vařená rýže3 šálky

 

Maso nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronem a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a připravené kuře dozlatova opražíme a po vyjmutí odložíme stranou.

Žampiony a papriky očistíme a nakrájíme na plátky a cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Na stejné pánvi, jako jsme připravovali kuře, osmahneme cibuli, přidáme plátky žampionů a smažíme asi 10 minut, načež přidáme papriku a nakonec česnek. Poté vložíme osmažené kuřecí maso, sůl, pepř, bazalku, oregano, petržel, rajský protlak a víno, celou směs přiklopíme a 20–30 minut dusíme.

 ---------- 

Podáváme s hnědou rýží nebo se zeleninovým rizotem.

 ---------- 

Místo kuřecích prsíček můžeme použít kuřecí stehna. Doba dušení pak bude asi o 10–15 minut delší.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >