RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Jarní kuřecí salát Zobrazit galerii

Jarní kuřecí salát

Jarní kuřecí salát s avokádem
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut



Kuřecí prsa 400 g
Bio limetky
Zelená paprika jalapeno 1
Česnek 2 stroužky
Panenský olivový olej + na potření 2 lžíce
Mořská sůl  
Kukuřičné klasy 2 ks
Ledový nebo římský salát 1/2
Avokádo 1
Jarní cibulka 4 ks

Z limetek nastrouháme dvě lžičky kůry a vymačkáme 4 lžíce limetkové šťávy. Nadrobno nakrájíme zelenou papriku jalapeño. Očištěné stroužky česneku prolisujeme. Dužinu avokáda nakrájíme na plátky. Jarní cibulky nakrájíme najemno. Kuřecí maso vložíme do skleněné nebo keramické nádoby. Přidáme limetkovou kůru, jalapeño, česnek, 2 lžíce limetkové šťávy a 1 lžíci olivového oleje. Osolíme, promícháme a necháme zakryté 20 minut marinovat. Kukuřici uvaříme v osolené vodě, osušíme a potřeme olivovým olejem. Rozpálíme pánev a maso i kukuřici grilujeme 4–5 minut z každé strany. Kuře přeneseme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočívat. Kukuřici necháme na prkénku 5 minut zchladnout a poté ostrým nožem odřízneme zrníčka. Maso nakrájíme na úhledné plátky. Na zálivku rozšleháme zbylé 2 lžíce limetkové šťávy se zbylou lžící olivového oleje a osolíme. Natrhané listy salátu rozložíme na servírovací mísu. Na ně naaranžujeme kukuřici, plátky avokáda, jarní cibulku a kuřecí maso. Vše posypeme nahrubo nasekaným koriandrem a pokapeme připravenou limetkovou zálivkou. Salát podáváme ihned, ideálně s čerstvým pečivem nebo grilovanou bagetou.
 
Natrhané listy salátu rozložíme na servírovací mísu. Na ně naaranžujeme kukuřici, plátky avokáda, jarní cibulku a kuřecí maso. Vše posypeme nahrubo nasekaným koriandrem a pokapeme připravenou limetkovou zálivkou. Salát podáváme ihned, ideálně s čerstvým pečivem nebo grilovanou bagetou.
 
Kuřecí maso je ideální marinovat v keramické nebo skleněné nádobě, aby lépe natáhlo chuť marinády a nepřebíralo pachy z plastu.  Při odřezávání zrníček z kukuřice doporučujeme postavit klas do větší mísy nebo na prkénko s vysokými okraji, aby se zrníčka nerozsypala po kuchyni.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >