RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Cibulová polévka Zobrazit galerii

Cibulová polévka

Cibulová polévka se šafranem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 65 minut


Salátová cibule 600 g
Sůl  
Šafrán ¼ lžičky
Olivový olej 2 polévkové lžíce
Moučkový cukr 1 Lřička
Bílé víno 150 ml
Zeleninový vývar 600 ml
Bobkový list 2 ks
Smetana 250 g
Bílý pepř  
Kajenský pepř  
Olej z vlaškých ořechu  

 

Oloupeme a nahrubo nasekáme cibuli. Špetku soli najemno rozetřeme v hnoždiři se šafránem a smícháme se 2 lžícemi vody. Cibuli zesklovatíme na olivovém oleje, posypeme moučkovým cukrem, necháme lehce zkaramelizovat a zalijeme bílým vínem. Přidáme zeleninový vývar a bobkové listy a přivedeme k varu. Necháme na mírném plameni 35 minut probublávat pod pokličkou. Po cca 20 minutách přidáme šafránovou směs. Odstraníme bobkové listy a z polevky vyjmeme cca 2 polévkové lžíce cibule. Polévku rozmi×ujeme dohladka, přidáme smetanu a odebranou cibuli. Polévku zahřejeme a ochutíme solí, bílým pepřem a kajenským pepřem. Rozdělíme do nahřátých misek, pokapeme troškou olejem z vlašských ořechů a ihned podáváme.

 ---------- 

Rozdělíme do nahřátých misek, pokapeme troškou olejem z vlašských ořechů a ihned podáváme.

 ---------- 

Karamelizovanou cibuli můžete připravit z různých druhů. Nejlépe vychází hnědá a červená cibule, ale lze použít i cibule bílá, šalotka, nebo dokonce pórek.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >