Zobrazit galerii
Carvery
Anglická pečeně z kachny (Carvery)
Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 90 minut
Kachní stehna |
1 kg |
Červená cibule |
250 g |
Mrkev |
250 g |
Celer |
250 g |
Pastinák |
150 g |
Brambory |
250 g |
Mořská sůl |
50 g |
Olivový olej |
50 ml |
Tymián |
2 snítky |
Česnek |
1 hlavička |
Kmín |
1 lžička |
Kachní stehna (nebo lépe celou kachnu) osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče na rošt do trouby péct.
Mrkev, celer, pastinák a cibuli očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Když jsou stehna upečená asi do poloviny, vložíme do pekáče pod stehna nakrájenou zeleninu, přidáme na čtvrtky nakrájené brambory, rozpůlený česnek a bylinky. Vše vložíme zpátky do trouby a společně dopečeme do měkka. Zelenina krásně zezlátne, obalí se ve výpeku a získá úžasnou chuť.
Kachní stehna podáváme na hezkém, předehřátém talíři s opečenou zeleninu a bramborem. Zeleninu můžeme pro lepší chuť ještě pokapat olivovým olejem a pár kapkami citrónové šťávy.
- Zelenina i maso by se měly dopéct současně.
- Kořenovou zeleninu a brambory můžeme před pečením povařit, bude poté rychleji upečená,
- Tímto způsobem můžeme péct hovězí, vepřové nebo jehněčí, ale kus masa musí být v celku.
- Můžeme servírovat i s mladým zeleným hráškem lehce orestovaným na másle.
Vytisknout recept