RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Bramborové šiškyZobrazit galerii

Bramborové šišky

Domácí bramborové šišky

Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 40 minut


Brambory moučné  600 g
Hrubá mouka   300 g
Vejce    2 ks
Bramborový škrob  1 lžíce
Sůl    1 lžička


Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno.

Přidáme škrob, sůl, vejce, mouku a vypracujeme těsto.

Na pomoučněném stole vyválíme tenký dlouhý váleček, který rozdělíme na dílky a připravíme krátké válečky (šišky)

Šišky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8-10 minut.

Po vyjmutí z vody můžeme ihned podávat.

- Šišky můžeme před podávání obalit v na sucho a do zlatova opražené strouhance. Jsou krásně voňavé.
- Šišky, které jsme nespotřebovali hned, je dobré promastit olejem nebo sádlem, aby se nám neslepily. Takto připravené je můžeme i zamrazit.
- Těsto na šišky by nemělo být ani tuhé ani řídké, proto přidávejte mouku postupně a pracujte rychle, protože těsto má tendenci řídnout.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >