RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Zeleninová polévkaZobrazit galerii

Zeleninová polévka

Postní zeleninová polévka

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Mrkev   100 g
Celer   100 g
Petržel   100 g
Cibule   50 g
Máslo   100 g
Olej   50 ml
Hrách   50 g
Zázvor   30 g
Mouka hl.  50 g
Hřebíček  3 g
Hladk. petržel  50 g
Kerblík   50 g
Tymián   3 snítky
Sůl, pepř  dle chuti


Nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli pozvolna restujeme na másle s olejem. Po cca 5 minutách přidáme na kostičky nakrájený zázvor, namočený hrách, hřebíček, sůl a pepř. Restujeme společně do zlatova, poté zaprášíme hladkou moukou, až nám vznikne hustá jíška.

V jiném hrnci si svaříme nasekanou petrželku, kerblík a tymián a necháme vychladit. Prochladlým scezeným vývarem zalijeme jíšku se zeleninou a přivedeme k varu. Vaříme asi půl hodiny, dokud není hrách a zelenina měkká. Dochutíme solí, pepřem a při podávání pokapeme olivovým olejem.

Zjemníme ještě kouskem másla.

Do polévky při servírování můžeme přidat opraženou housku a sekanou petrželkou.

- Polévku můžeme též rozmixovat a vznikne nám hladký krém.
- Jestliže chceme polévku bezlepkovou, vynecháme mouku a přidáme brambory a společně se zeleninou rozmixujeme

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >